Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πλύσιμο πινέλων!

Θα με ρωτήσει κανείς για ποιόν λόγο να πλύνω τα πινέλα μου; Απλά τα πράγματα, η απάντηση είναι για τον ίδιο λόγο που πλένεις το πρόσωπο σου. Δεν θέλεις μετά από μια ημέρα που έχει έρθει η επιδερμίδα σου σε επαφή με την σκόνη της ατμόσφαιρας και γενικά με τους ρύπους της, να πλύνεις και να καθαρίσεις καλά το πρόσωπο σου? Έτσι ακριβώς είναι και με τα πινέλα σου. Καλό,λοιπόν, θα ήταν να διατηρείς καθαρά τα πινέλα που χρησιμοποιείς και να μην τα αφήνεις εκτεθειμένα και να μαζεύουν σκόνη. 
Προσωπικά εφαρμόζω 2 τρόπους για να καθαρίζω τα πινέλα μου. Ο πρώτος είναι ο εύκολος και ο πιο γρήγορος τρόπος και ο δεύτερος είναι ο χρονοβόρος αλλά αποτελεσματικός. Εάν βαριέμαι να "λούσω" τα πινέλα μου αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ καθαρό οινόπνευμα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και να τρίβω εκεί τα πινέλα μέχρι να σταματήσει να "βγάζουν" χρώμα. Με το οινόπνευμα καταφέρνουμε να εμποδίσουμε την ανάπτυξη μικροβίων στα πινέλα μας. Διαφορετικά ακολουθώ την ίδια διαδικασία αλλά αντί για οινόπνευμα χρησιμοποιώ το  νερό καθαρισμού micellaire από την L'Oreal Paris που είχα και στα Αγαπημένα Μαρτίου.
Όσον αφορά την χρονοβόρα διαδικασία που αναφέρθηκα προηγουμένως δεν είναι άλλη από το "λούσιμο" των πινέλων.

1ος τρόπος: 
Χρησιμοποιώ το σαπούνι από την εταιρία Apivita με πρόπολη.
Βήμα 1ο: Βρέξτε καλά το πινέλο σας αλλά προσέξτε να το πλένετε πάντα με τις τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω γιατί εάν πάει νερό στο σημείο που είναι κολλημένες μεταξύ τους υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει το πινέλο σας να μαδάει. 
Βήμα 2ο: Τρίψτε το πινέλο σας στην μπάρα με το σαπούνι μέχρι να έχει αρκετή ποσότητα σαπουνιού.
Βήμα 3ο: Τρίψτε το πινέλο στην παλάμη του χεριού σας μέχρι να σταματήσει να βγάζει χρώμα το πινέλο.
Βήμα 4ο: Ξεπλύνετε καλά το πινέλο μέχρι να μην βγάζει άλλη σαπουνάδα και πετά στραγγίξτε το όσο καλύτερα μπορείτε. 





 2ος τρόπος:
Χρησιμοποιώ ένα τζελ καθαρισμού προσώπου της εταιρίας  Garnier το οποίο είναι ταυτόχρονα και ντεμακιγιάζ προσώπου.Έπειτα ακολουθώ την ίδια διαδικασία.

 Όταν θα χρησιμοποιείτε κάποιο τζελ καθαρισμού για να πλύνετε τα πινέλα σας για να αποφύγετε να καταναλώσετε  πολύ ποσότητα από το τζελ,  βάλτε σε ένα μικρό πιάτο όση ποσότητα θεωρείται ότι είναι αρκετή και έπειτα πλύνετε τα πινέλα σας. Ακόμα καλό θα ήταν να αποφύγετε να πλύνετε τα πυκνά και μεγάλα πινέλα σας με τζελ γιατί δεν μπορείτε να τα ξεπλύνετε εύκολα.


Όταν έχω τελειώσει με το πλύσιμο το πινέλων τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση πιστολάκι μαλλιών. Χρειάζεται περίπου 8 με 10 ώρες συνολικά για να στεγνώσουν εντελώς.Ο τρόπος με τον οποίο θα βάλετε τα πινέλα σας να στεγνώσουν έχει σημασία. Βάλτε τα πινέλα σας σε οριζόντια θέση να στεγνώσουν πάνω σε μια στεγνή πετσέτα,όμως αφήστε τις τρίχες των πινέλων σας να προεξέχουν από την πετσέτα γιατί διαφορετικά χαλάει το σχήμα τους και σκουριάζουν από την υγρασία οι μεταλλικές λαβές και χαλάνε τα πινέλα σας.








  

2 σχόλια: