Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Συμβουλές για ταλαιπωρημένα μαλλιά!

Εντάξει καμιά φορά έχουν λίγο δίκιο αν μας χαρακτηρίζουν λίγο πολύ τρελές εμάς τις γυναίκες! Από την μια θέλουμε να έχουμε τέλεια μακρυά και μεταξένια μαλλιά αλλά από την άλλη τους συμπεριφερόμαστε με τον χειρότερο τρόπο. Οι βαφές, το πιστολάκι, συσκευές για ίσιωμα ή για μπούκλες είναι τα βασικά "όπλα" που χρησιμοποιούμε ενάντια στην υγεία των μαλλιών μας!Τα δικά μου μαλλιά είναι ταλαιπωρημένα από τις βαφές ενός χρόνου και τώρα προσπαθώ να μην τα "βασανίζω" επιπλέον εφαρμόζοντας τα   παρακάτω tips!!
  • Πριν να χρησιμοποιήσω το πιστολάκι για τα μαλλιά βάζω σε αυτά ένα σπρέι κατά της θερμότητας για να μην τα καίω με την υψηλή θερμοκρασία των συσκευών και επιπλέον βοηθάει στο ευκολότερο ίσιωμα τους!
  • Όταν χρησιμοποιώ το πιστολάκι φροντίζω να μην το φέρνω πολύ κοντά στα μαλλιά μου αλλά σε κάποια απόσταση και εάν έχω σκοπό μετά που θα τα στεγνώσω να τα ισιώσω φροντίζω να έχουν στεγνώσει αρκετά καλά.
  • Οι πλάκες στο σίδερο ισιώματος καλό θα ήταν να είναι κεραμικές διότι διανέμουν ομοιόμορφα  την θερμοκρασία και καταστρέφουν λιγότερο τα μαλλιά μας!
  • Καλό θα ήταν να μην βάζουμε είτε στο πιστολάκι είτε στο σιδερό μας την υψηλότερη θερμοκρασία.
  • Παλαιότερα είχα την συνήθεια να πιάνω συνέχεια τα μαλλιά μου σε σφιχτό κότσο, χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι κάτι τέτοιο ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τα μαλλιά μας όσο βολικό κι αν είναι!
  • Τέλος το συχνό κούρεμα θα διατηρούσε πιο δυνατά και πιο υγιή τα μαλλιά μας αλλά όλες μας κάνουμε τα στραβά τα μάτια όταν έρχεται η ώρα του κομμωτηρίου.
Βεβαίως η καθεμία γνωρίζει καλύτερα τι θα ήταν ιδανικό για την ίδια και για την υγεία των μαλλιών της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου