Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

DIY:scrub από ζάχαρη!

Ποιος δεν αγαπάει την ζάχαρη;Προσωπικά την ζάχαρη την αγαπώ γι' αυτό τον λόγο όταν πίνω καφέ καταλήγει να είναι πάντα ζάχαρη με καφέ. Δεν είναι καλή διατροφική συνήθεια γενικά η ζάχαρη αλλά βοηθάει πάρα πολύ στην απολέπιση της επιδερμίδας! Ορίστε μερικά scrub προσώπου και σώματος με βασικό συστατικό την ζάχαρη και υλικά που μπορούμε να βρούμε στο σπίτι μας! 

Scrub προσώπου: 

  1.  Θα χρειαστείτε ζάχαρη (λευκή ή καστανή ) και
    ελαιόλαδο.Συγκεκριμένα 1 κουταλάκι ζάχαρη και ένα με δύο κουταλάκια ελαιόλαδο.
    Ανακατέψτε τα δύο αυτά υλικά και μετά τοποθετήστε τα σε καθαρό πρόσωπο. Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας και επικεντρωθείτε στην περιοχή της μύτης, του πηγουνιού και του μετώπου. Έπειτα πλύνετε το πρόσωπο σας με ζεστό ή κρύο νερό.Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα καλό θα ήταν να αποφεύγετε να κάνετε συχνά το συγκεκριμένο scrub γιατί αφήνει το πρόσωπο αρκετά λιπαρό και ενυδατωμένο.
  2. Θα χρειαστείτε ζάχαρη(λευκή ή καστανή ),λίγο μέλι και μερικές σταγόνες νερό.Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία.
Scrub χειλιών:  Μπορείς ταυτόχρονα με την απολέπιση του προσώπου σου να απολεπίσεις και τα χείλη σου και θα βοηθήσει αρκετά στην ομοιόμορφη τοποθέτηση του κραγιόν σου.
  1. Θα χρειαστείτε 2 κουταλάκια ζάχαρη,λίγο μέλι και λίγη βαζελίνη.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα και εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη σας κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε με μια υγρή πετσέτα. Εάν περισσέψει μείγμα μπορείτε να το βάλετε σε ένα βαζάκι και να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας 


Scrub σώματος:
  1. Θα χρειαστείτε  1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή), μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας ζελέ αλόης.Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφάρμοσε το scrub σε καθαρό δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνοντας μασάζ στο δέρμα και μετά ξέπλυνε το δέρμα σου με ζεστό νερό. Τέλος βάλε την κρέμα σώματος σου και το δέρμα σου θα είναι απαλό και ενυδατωμένο.Το ίδιο scrub μπορείς να το εφαρμόσεις και στο πρόσωπο σου.

Σημείωση: Κάντε την απολέπιση σας σε καθαρό δέρμα περίπου 2 με 3 φορές την εβδομάδα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου